Трудно се излиза от омагьосания кръг на абстиненцията

Лошото на алкохолизма е, че често остава незабелязан

причини за абстиненция

Редовната консумация на алкохол води до зависимост, която се проявява с редица характеристики. Един от тях е абстинентния синдром. Това не е само махмурлука, който се случва при хората, с прекомерна консумация на алкохол. Често се получава така, че употребяващият алкохол зависи преди всичко от количеството на изпития алкохол, но не и от качеството. Характерният модел на психичните и физически симптоми се появяват без значение дали човекът пие от един месец или от една година.

Лицето, което злоупотребява с алкохол от дълго време, рано или късно ще разбере, че единствената здрава връзка, която има в живота си, е тази с алкохола. Да се потвърди проблем в тези случи е много трудно, тъй като лицето не знае разликата между алкохолизма и редовната употреба на алкохол.

Стандартният махмурлук може да се случи и през деня. Той бързо може да бъде фиксиран с адекватен прием на течности и подобряване на здравето обикновено идва след вечеря. Каква е продължителността на абстинентния синдром? Обикновено е най-малко три до пет дни. В този случай, той често завършва поради приемането на ново количество алкохол. Ако това не стане, тогава останките на токсичните вещества постепенно се отстраняват от тялото и основната клинична картина затихва. При повечето зависими от алкохола състоянието на махмурлук е един затворен цикъл.

Особеното на махмурлука е, че неговата интензивност е достатъчно голяма. Този човек не е в състояние да работи, защото тежестта на физическите и психо-емоционални прояви е прекалено голяма. Затова често се изисква лечение на симптомите на абстиненция, за да може да се предпази зависимия от нова фатална употреба на алкохол. Особено опасни са слуховите и зрителни халюцинации, които могат да доведат до повече агресия.

Вече може да намерите “АЛКОВИТАЛ” И В АПТЕКИТЕ

гр. София
ул. Три уши № 5
тел. 02 989 28 03
Дрогерия “Жанин”

София
общ. Средец
ул Любен Каравелов 44
аптека ПЕНТОГРИН

София
ул. “Братя Миладинови” № 29
дрогерия „Парамед”

Петрич
Аптека „Д-Фарма“
ул. Рокфелер 53
срещу входа на Бърза помощ.

Гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Отец Паисий ” 92
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-100

гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Патриарх Евтимий ” 81
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-103

Гр. Свиленград
Адрес: ул.” Г.Кирков ” 1 б
Работно време: 24 часа
Телефон: 0379 / 7-19-91

гр. Гълъбово
Адрес: ул ” Тунджа ” 2
Работно време: 08.00-24.00 ч.
Телефон: 0418 / 62 100

гр. Сливен
Адрес: ул. “Мур” №2
Работно време: 24 часа
Телефон: 044 / 675-100

Алковитал са капки против алкохолизъм и представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар