Алкохолиците по-често извършват сексуални престъпления

Експерти от университета в Джорджия съветват жените да стоят настрана от алкохолиците и нарцистичните мъже


Оказва се, че „нарцисите“ често използват алкохол и наркотици преди да отидат на среща, така че потенциалната жертва на изнасилване да не устои. Изследователи са проучили 234 студенти от мъжки пол, според The Hindustan Times.

Учените са открили тясна връзка между патологичния нарцисизъм и сексуалното нападение. Експерти обясняват: на патологичните нарциси и на алкохолиците е трудно да изградят отношения с други хора. Те вярват, че имат право на всичко, така че е по-лесно за тях да оправдаят своите агресивни и понякога незаконни действия.

Изследователите бяха изненадани от връзката между уязвимия нарцисизъм и сексуалните престъпления. Уязвимите нарциси имат високо самочувствие, но са много уязвими. Между другото, умерен нарцизизъм е дори полезен. Той помага да се толерира по-отвореното поведение.

И още по темата: феновете на горчивите напитки са потенциални психопати, показват изследвания

В изследването на учените от Университета в Инсбрук присъстваха около 1000 души (средна възраст – 35 години). Експерти извършиха 2 експеримента. В първия, на 500 мъже и жени беше показан дълъг списък от продукти с равно количество сладко, солено горчиво и кисело. Например, този списък съдържа шоколадова торта, бекон, оцет и репички. Доброволците бяха помолени да оценят колко харесват всяка от тези храни и напитки по скала от 0 до 6, пише The Daily Mail.

Също така на участниците бяха дадени 4 въпросника. Първият въпросник е предназначен за оценка нивото на агресия, а вторият – от тежестта на пет основни личностни черти (откритост, добросъвестност, екстровертност, пригодност и невротизъм), третият – психопатия, нарцисизъм и макиавелизъм (тенденцията да манипулира другите в своя полза), а четвъртата е да ви помогне да идентифицирате склонността към садизъм.

Любовта към горчивите храни и напитки се оказа, че е свързана със садизъм, нарцисизъм и макивелиализъм. В допълнение, учените откриват негативна зависимост между това предпочитание към вкуса и съответствието. Във втория експеримент, включващ 450 души, изследователите получиха същите резултати.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар