Алкохолна интоксикация – какво е това?

Алкохолната интоксикация, известна също и като пиянство е физиологично състояние, предизвикана от консумацията на алкохол

алкохолна интоксикацияИнтоксикацията е следствие на алкохола, който влиза по-бързо в кръвта, отколкото може да се метаболизира в черния дроб. Някои ефекти на алкохолна интоксикация са в центъра вредата на алкохола като напитка и неговата история като най-разпространения в света наркотик за развлечение. Чести нежелани реакции са еуфорията и намалените социални задръжки. Други ефекти са неприятни или опасни, защото алкохолът влияе на много различни области на тялото наведнъж и може да доведе до постепенна, дългосрочна вреда, ако се консумира в прекомерно големи количества.

Чести симптоми на алкохолно отравяне включват неясен говор, еуфория, нарушения в равновесието, загуба на мускулна координация (атаксия), зачервяване на лицето, обезводняване, повръщане, зачервени очи, намалени задръжки и хаотично поведение. Достатъчно високи нива на алкохол в кръвта ще доведе до кома и смърт от депресивни ефекти на алкохола върху централната нервна система. Остро алкохолно отравяне е свързан медицински термин, използван за обозначаване на опасно висока концентрация на алкохол в кръвта, достатъчно висока, за да предизвика кома или дихателна депресия. Той се счита за спешно състояние. Терминът се използва предимно от доставчиците на здравни услуги като токсиколозите, които използват термина „алкохолна интоксикация“, за да се прави разлика между алкохол и други вредни токсини.

Споделете статията

Добавете коментар