Анализ показва колко често се срещат различните форми на пристрастяване в света

Различните форми на пристрастяване включват тютюнопушенето, алкохолизма и наркоманията. Специалистите са анализирали честотата, с която трите форми се срещат


По-специално учените са анализирали трите форми на пристрастяване – тютюнопушене, алкохолизъм и наркоманията, отбелязва Remedium. Така става ясно, че 4,9% от пълнолетното население в света (240 милиона души) имат признаци на алкохолизъм. Сред мъжете тази цифра е 7.8%, сред жените – 1.5%.

Що се отнася до зависимостта от тютюна, тя е сред 22,5% от младото население по света (1 милиард). От което следва, че 30% от мъжете и 7% от жените пушат. За съжаление, експертите не можаха да получат надеждни данни за употребата на наркотици. Не съществува точна информация за употребата на хероин и марихуана на разположение на експертите). Въпреки това според грубите оценки приблизително 15 милиона души са пристрастени към инжектирането на наркотици (това е 0.3% от световното население).

Изследователите изчислили също колко години от живота губят хората. И това е в зависимост от различните видове пристрастяване. В основата е взет индикатор DALY (години на живот, коригиран за инвалидност). Определя се сумата от години живота, загубени поради преждевременна смърт и увреждане. По този начин индикаторът DALY изчисли, че поради консумацията на алкохол са починали 257 на 100 000 население, а психотропните лекарства причиняват смъртта на 83 на всеки 100 000 души.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар