Високо функционираща депресия може да провокира пристрастяване към алкохола

Приятелката ви има много работа и малко свободно време, през което предпочита да си остане вкъщи. Оплаква се, че през нощта не може да спи, а през деня често й се гади


Твърде вероятно е да страда от т.нар. високо функционираща депресия. Тя е невидима, защото за поведението на вашата приятелка има най-различни обяснения, банални за всички претоварени хора – отказват се от социални контакти и любими занимания заради преумора, не могат да спят заради всекидневния стрес и т.н. А всъщност става въпрос за болестно състояние, което става още по-остро през есента.

„Високо функционираща депресия е налице тогава, когато човек изглежда, сякаш всичко му е наред, но отвътре се разкъсва от жестока тъга“, обяснява д-р Карол Линдау, професор по психиатрия. Този вид депресия се среща най-често при жени, при това при жени със склонност към перфекционизъм. Те имат завиден успех в професията, мъж, деца, приятели, идеален живот. По нищо не приличат на потиснати и развлечени нещастници, които денонощно плачат и гълтат антидепресанти. Точно по тази причина “ високата“ форма на заболяването е много по-трудно откриваема от „ниската“. Самите жени и близките им не се досещат, че имат нужда от помощ.

Специалистите съветват да поговорите по-внимателно и подробно с при-телката си, ако тя ви се струва постоянно раздразнителна. Друг признак е разсеяността – уж си приказвате, а тя сякаш е откъсната от ситуацията. Трети сигнал са ироничните и мрачни шеги.

Подпитайте дали често й се повдига. Много лекари приемат, че това е физически проблем, а не психически

Но ново научно изследване откри, че 41% от хората, отишли при доктор с оплакване от постоянно гадене, са клинично депресирани. Резултатите са от анализ на данните за 62 000 пациенти в Норвегия. Нашето откритие може да доведе до избягване на излишните медикаменти срещу повръщане и да насочи лекарите към истинския проблем, коментира д-р Тон Хауг, ръководител на научния екип.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар