Колко е вредно да си алкохолик!

Прекаляването със спиртните напитки е нож с поне две остриета

Вие се потърпевши от поведението на мнякой, който не знае какво прави и защо го прави. Този някой може да е ваш съпруг, приятел, син, сестра или съпруга. Може и да е напълно непознат човек, може и да е ваш колега. При всички положения вие по един или друг начин сте изложени на подигравки, съжаление, а понякога и безразличие, заедно с онзи, който пие и не мисли.

Колко е вредно да си алкохолик!
Колко е вредно да си алкохолик!

Ако ваш роднина или приятел злоупотребява с алкохола, ако ваш близък няма мярка, когато надига чашката, не се колебайте да се намесите и да му предложите да вземе живота си в ръце по по-различен начин от този, който е избрал.

Злоупотребата с алкохол е свързана със значителна заболеваемост и смъртност (поне 100 000 смъртни случая годишно само в България!), социални и правни проблеми, актове на насилие и инциденти.

Алкохолизмът е сред най-честите психични разстройства в общата популация на хората. Често това е доживотна зависимост, тежка форма на алкохолизъм. Честотата на алкохолизъм все още е по-често срещана при мъжете, но се увеличава при жените

Сериозното пиене често започва в юношеска възраст, като е доказано, че около 40% от алкохолиците развиват техните първи симптоми на възраст между 15 и 19 години.

Алкохолизмът често остава недиагностициран. Някои пациенти също могат да откажат информация, защото ги е срам или страх от заклеймяване. Това може да доведе до пропусната информация за медицински и психиатрични състояния, потенциални хирургични усложнения, неочаквани симптоми за отнемане на алкохол, лекарствени взаимодействия и пропуснати възможности за превенция, включително и намеса по време на бременност за предотвратяване на вредните ефекти на алкохола върху плода, ако приемем че злоупотребяващият е жена.

Има много причини, поради които е налице една не особено добра компетенция от страна на лекарите и психиатрите, които трябва да се справят с този проблем.

Най-вече това се случва поради една неподходяща нагласа, недостатъчната информация, както и ниското застъпване на този проблем по време на обучението, плюс последващото ниско доверие по време на лечението, са ключови елементи за краха на едно започнато лечение.

Вредата от алкохолизма не е само лична. Тя е обществен проблем, с който трябва да се справим час по-скоро заради онези, които идват след нас.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар