Големината на чашите може да предизвика злоупотреба с алкохол

От големината на чашите зависи дали човек ще изпадне в състояние на злоупотреба с алкохол

chashite
Учените от Университета в Кембридж са установили онова, което определя консумацията на вино или шампанско. Оказва се, че важната роля има големината на чашите, пише „Российская газета“. Колкото по-голяма е чашата, толкова по-висок е риска от прекомерна употреба на алкохол. Тези открития бяха направени за резултатите от експеримент, проведен в различни питейни заведения в цяла Англия за период от 16 седмици. В експеримента са взели участие около 300 души.

В различни дни от барманите, предлагали на клиентите си алкохол в 175 милилитра вино в различни по размери чаши (250, 300 и 370 мл). И когато били използвани големи чаши на бара се изпивало 9% повече вино и шампанско, отколкото в други дни. Авторката на изследването Тереза Матю заяви, че големите чаши създават впечатлението, че те не са изцяло запълнени, и по този начин хората оставали с впечатлението, че не са употребили толкова много алкохол.

Това кара хората да си доливат или да искат допълнително алкохол, без страх от загуба на контрол. Често, подобно поведение води до злоупотреба с алкохол. По принцип подобна схема работи и с храната. Големите чинии карат хората да преяждат. Но ако чинията е малка, човек не само ще изяде по-малко храна, но и по-бързо ще се насити. По същия начин големите чаши карат хората да пият повече, защото такава е човешката природа – от малки сме свикнали да изяждаме всичко, което е в чинията ни, и да изпиваме всичко, което е в чашата.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Цената на една опаковка е 64 лева.
Дневното приложение е спрямо килограмите – до 90 килограма – 2 пъти по 30 капки, над 90 килограма – 2 пъти по 60 капки.

Споделете статията

Добавете коментар