Дали консумацията на алкохол засяга на жлъчния мехур?

Като цяло жлъчния мехур не участва в метаболизма на алкохол и консумацията на спиртни напитки не би трябвало да му се отрази

жлъчка

Жлъчния мехур е временно пространство за съхранение на жлъчката, която се произвежда в черния дроб. Жлъчката е необходима за правилното усвояване на мазнините и други не особено полезни вещества. Жлъчният сок се съхранява в жлъчния мехур докато е необходимо. Когато консумираме храни, които съдържат много мазнини, се изпраща сигнал до жлъчния мехур, за да освободи съхранявания жлъчен сок.

Консумацията на алкохол не трябва да влияе на жлъчните пътища по никакъв начин, но ще трябва да се консултирате с лекар, за да бъдете сигурни. Във всеки случай е препоръчително да се допитате със специалист, когато има болка, защото това може да е симптом на някакъв сериозен проблем. Условията, които влияят на черния дроб може да предизвикат болка в областта на жлъчните пътища или вътре в самия черния дроб. Болките в корема не е лесно да се диагностицират, така че не трябва просто да приемем, че имате проблем жлъчния мехур.

Проблемите с жлъчния мехур обикновено причиняват болка в горната дясна част на корема. Въпреки това, съществуват други състояния, които могат да причинят болка в горната част на корема. Тъй като тази болка изглежда се появява след употреба на алкохол, може да произхожда и от стомаха. Вие може да страда от стомашна язва или гастрит (възпаление на стомашната лигавица), което се утежнява от консумацията на алкохол. Не бива да се пренебрегва този проблем. Симптомите може да изглеждат много леки точно сега, и да не могат да покажат признаци на влошаване, но самия проблем може да се окаже сериозен и изведнъж да се превърне в спешен медицински случай.

Вече може да намерите “АЛКОВИТАЛ” И В АПТЕКИТЕ

гр. София
ул. Три уши № 5
тел. 02 989 28 03
Дрогерия “Жанин”

София
общ. Средец
ул Любен Каравелов 44
аптека ПЕНТОГРИН

София
ул. “Братя Миладинови” № 29
дрогерия „Парамед”

Петрич
Аптека „Д-Фарма“
ул. Рокфелер 53
срещу входа на Бърза помощ.

Гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Отец Паисий ” 92
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-100

гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Патриарх Евтимий ” 81
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-103

Гр. Свиленград
Адрес: ул.” Г.Кирков ” 1 б
Работно време: 24 часа
Телефон: 0379 / 7-19-91

гр. Гълъбово
Адрес: ул ” Тунджа ” 2
Работно време: 08.00-24.00 ч.
Телефон: 0418 / 62 100

гр. Сливен
Адрес: ул. “Мур” №2
Работно време: 24 часа
Телефон: 044 / 675-100

Алковитал са капки против алкохолизъм и представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар