Да бъдеш честен към себе си

Никога не съм си крил главата в пясъка като щраусите

Още от малък гледам проблемите очи в очи, на някои даже тупаници раздавам, за да ги ликвидирам. Моето име е Борил Вакрилов, дядо ми се е казвал така, и съм си кибритлия по природа.

Да бъдеш честен към себе си
Да бъдеш честен към себе си

Сега съм на 36 години, не съм женен, не съм и осъждан, като второто е по-вероятно да се случи в най-скоро време, но добре че съм взела мерки. Пия откакто се помня. Имало е години да не слагам капка в уста си. През последните месеци обаче, малко се олях. Не мога да кажа, че е имало някаква конкретна причина за пиенето ми. То човек като се пусне по инерция, трудно се спира. Аз не съм такъв, който дълго време се захласва по нещо. Досега не съм се спрял на едно място. Сменял съм градове, квартири. Не че си нямам роден дом, имам си. А колко работи съм работил – само аз си знам.

Казах си, че и алкохола ще го спра така, както съм го започнал. А и знаех, че рано или късно ще ми омръзне. Да, ама не, както казваше навремето бай Петко Бочаров. Свикнах, пристрастих се и нямаше отказване.

Почнах да ходя на йога, един приятел дори иглотерапия ми препоръча. Не ми помогна кой знае колко, но на йогата продължавам да ходя.

Там една от жените каза за капките против алкохолизъм. Понеже се събираме след курса на кафенето до залата да си говорим и да си обменяме някаква информация, тя разказа за някакъв неин близък, който имал проблеми и аз се заслушах.

На следващото ходене я помолих да ми даде повече информация. Обадих се, поръчах си, пия ги. Не мога да кажа, че има кой знае какъв мигновен ефект. Но, ето – вече две седмици съм чист.

Не знам как ще продължи и какво ще се случи. Пиша тук преди да ме е напуснала еуфорията от факта, че не пия. 14 дни не са много, но са нещо. Важна е първата крачка.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар