Детски алкохолизъм: как започва и как да го предотвратим

Всички деца обичат празниците и ги празнуват заедно с възрастни на голямата празнична трапеза


И всички празници, както е известно, традиционно са придружени от голям брой различни алкохолни напитки.

Днес никой няма да бъде изненадан от думите „детски алкохолизъм“, „юношески алкохолизъм“, „зависимост алкохола на дете“, „деца и алкохол“. Кой от нас не е видял компанията на млади момчета, седящи в двора, някъде на пейка с бутилки бира и цигари в ръцете си? Тази картина е станала позната и не предизвиква нищо друго освен желанието бързо да подминем. Такива детски компании привличат вниманието само на портиерите и пазачите, които мърморят за цигарените фасове и празните бутилки, винаги оставяни близо до пейките и магазините. И къде е отишло съдържанието на тези бутилки? Никотин от изпушените цигари? В по-голямата си част този въпрос се отнася само за родителите, които най-често не подозират и не забелязват първите признаци на алкохолизъм при децата си. Не подозирате, докато ситуацията не стане критична.

Затова, от значение са ранните разговори с децата по въпроса с алкохола. Разясненията са важни. Важен е и личния пример. Децата често са податливи да опитат онова, което възрастните правят. Не за друго, а защото си мислят че е интересно, или че така е прието да се прави.

Не! Нито така се прави, нито е прието. Обяснете, говорете и наблюдавайте децата си, докато са малки, за да не съжалявате, когато пораснат.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар