Добрите спомени от детството защитават психиката и физиката на възрастните

Колкото по-щастливо е било детството, толкова по-здрави са хората, смятат учените


Хората, които имат положителни спомени от детството, особено тези, свързани с родителите, са по-малко склонни да страдат от депресия и имат по-малко хронични заболявания в зряла възраст, съобщава Xinhua. В проучване, проведено от Университета в Мичиган, експертите са анализирали данни от повече от 22 000 души от две други проучвания.

Първата научна работа е усвоила данните, получени в процеса на наблюдение на хората на възраст около 45 години. Наблюденията продължиха 18 години. А втората работна група наблюдава хората, които скоро са навършили 50 години. Наблюденията на тази група е продължила шест години. Известно е, че доброволците са разказвали за личното възприятие на родителската любов, общото здраве, хроничните заболявания и симптомите на депресия.

Доброволците от двете групи, които претендират за високо ниво на майчинска любов в детска възраст, са имали по-малко депресивни симптоми и по-силно здраве в зряла възраст. Ако човек е имал по-приятни спомени от бащината любов, той също имаше по-малко симптоми на депресия. Тези заключения обаче са от значение само за 7100 души от първата научна работа.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар