Доктор Тосев: Това беше една добра година!

Срещаме се с доктор Тосев малко преди края на тази година, за да го попитаме каква беше тя за него и за онова, с което се занимава.

Преди известно време отново разговаряхме с него за лечението на алкохолизма, за овладяването на този толкова тежък проблем.

Доктор Тосев, здравейте! Какво се промени за вас през тези почти 5 месеца от последната ни среща?

– Здравейте! Промениха се много неща. Промяна имаше както в личен, така и в служебен план. Имах много срещи с хора, които са решили веднъж за винаги да се отърват от бремето на алкохола, с техните близки и с ваши колеги, журналисти. Като цяло съм доволен от онова, което отчитам като резултат.

Кое провокира вашето задоволство?

– Доволен съм от факта, че все повече хора, които прекаляват с алкохола започват борбата с него сами, без да се налага техните близки да ги лекуват тайно с капките за лечение на алкохолизъм „Алковитал“. Да, тези хора също имат подкрепата на хората, които ги обичат но, в случая те имат още един явен съмишленик, което е много по-добре.

Повече ли пие българина, в сравнение с 2011 година?

– Това не мога да кажа. Има социологически проучвания за подобни данни. Според мен информация за това е по-добре да няма, затова и не се правят подобни изследвания, защото знаете, че България е страна, в която пиенето е традиция. Производството на алкохол също, но за съжаление и двете неща много се промениха през годините. И то не за добро…

Мога да кажа като цяло, че през тази година при мен дойдоха хора, които са започнали да пият инцидентно, провокирани от някаква не особено приятна лична случка. Спряхме нещата още в началото, ако може така да се каже. Макар и да изглежда лесно отстрани, много е трудно да убедиш тези хора, че алкохолът не е решение на проблемите им. Засега успяваме, въпреки че има и няколко случая, при които лечението малко забуксува и се проточи, но нито аз, нито близките, нито самите пациенти са се отказали, така че се надявам на добър и положителен резултат.

Какво очаквате от новата 2013 година?

– Надявам се да е по-здрава и спокойна за всички нас! Колкото по-спокоен е човек, толкова по-здрав е, защото знаете стресът какви вреди причинява. Очаквам повече сполука и щастие и още по-добри резултати в лечението на алкохолизма, отколкото отбелязахме през тази година.

Споделете статията

Добавете коментар