Един и същи ген е виновен за шизофренията и алкохолизма

Шизофрения, алкохолизъм и биполярно разстройство възникват поради един и същи ген

изследване Той се среща при един на всеки 200 човека. Този ген – рядък ген вариант на GRM3, участва в предаването на нервните сигнали. Учени от Колежа в Лондон са открили, че хората с този ген е 2-3 пъти по-вероятно да страдат от гореспоменатите заболявания, пише The Telegraph. В изследването си, те сравнили данни от генетичния анализ на 4971 човека, страдащи от едно от трите нарушения, с данните на 1309 здрави хора.

Връзката с генната вариация на GRM3 при шизофрения е потвърдено от друг, по-обширен анализ на геномите на 36,989 души с шизофрения и 113,075 здрави хора от цял ​​свят. Професор Дейвид Къртис казва: „Това откритие ще ни помогне да намерим лек за всичките тези заболявания. Сега можем да намерим ефективни начини за лечение и профилактика на тези състояния. Тези глобални проучвания са особено убедителни, тъй като вероятността за грешка е много малка.“

Понастоящем шизофренията се лекува с лекарства, които намаляват активността на допамин. Допаминът е отговорен за предаване на сигнали между мозъчните клетки. Смята се, че с повишената си дейност това води до комуникация между областите на мозъка, които обикновено трябва да функционират отделно. Например, пациентите могат да чуват гласове, поради връзката между мозъчните центрове на речта и слуха.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Цената на една опаковка е 64 лева.
Дневното приложение е спрямо килограмите – до 90 килограма – 2 пъти по 30 капки, над 90 килограма – 2 пъти по 60 капки.

Споделете статията

Добавете коментар