Защо възрастните хора се напиват по-лесно?

Хората, които отдавна са преминали младежката възраст се напиват по-лесно. Защо това е така? Ето и отговора на специалистите

възрастните
Защо възрастните хора се напиват по-лесно?

Експертите обясняват защо с възрастта махмурлука става все по-тежък. Лекарите посочват: проявява гадене, главоболие, виене на свят по-често се среща при хората над 50 години.

От една страна, става по-трудно възрастните да се преборят с махмурлука поради намалено производство на чернодробните ензими. По-специално, важно е съединението, което се явява при обработка на алкохола с ацеталдехида. Следваща стъпка е свързана с други ензими (алдехид дехидрогенази). Те превръщат ацеталдехида в ацетат, който се превръща във въглероден диоксид и вода. На 21, тази трансформация се извършва лесно. Но с течение на времето, обработката на токсичен ацеталдехид отнема повече време, и тогава се появяват симптомите на махмурлук.

В същото време стареенето на организма е свързано и с натрупването на повече телесни мазнини. Благодарение на тях, тялото става по-податливо на действието на алкохола. Между другото, отчасти поради тази причина, при жените с по-висок процент мазнини, интоксикация е по-бърза от тази на мъжете. В допълнение, с възрастта, отпада и нивото на водата в организма, което пряко засяга концентрацията на алкохол в организма след употреба.

Като цяло, по-възрастните хора по-бавно се възстановяват след травми, заболявания, токсични ефекти. Имунитетът отслабва. И по-специално, това проличава след 50 години. Освен това, по-възрастните хора често вземат лекарства за хронични заболявания, които могат да реагират с алкохола и да причиняват когнитивен упадък.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар