Изповед : Ето как укротих алкохолния глад


nje
Кризата ме тласна в ръцете на алкохолизма

Кръстьо Василев, 42г, София:” В последните години ми се натрупа много напрежение. Всичко започна с тъпата криза. Имам малък бизнес, фирма за алуминиева дограма, но поръчките започнаха да падат. После по закон естествено последнаха семейните проблеми. Първо малки разправии, после скандали, докато накрая не се разделихме. Така и не разбрах кога всъщност станах алкохолик. Наричах питието всяка вечер „задължителна антидепресантска терапия”, но когато се опитах да пропусна веднъж – разбрах, че вече съм зависим.
Започнах да опитвам да се справя сам. Реших, че мога . Казвах си какво толкова, мога и без да пия. Но се оказа, че не мога. Вечер бутилката ми се усмихваше примамливо и аз неизбежно посягах към нея, за да потъна в блаженство.
Отидох на доктор, който ми изписа антидепресанти – но при условието – да не пия алкохол. Тъпа работа, та, аз – ако мога да не пия – няма да търся помощ.

Един ден съвсем случайно попаднах на сайта за капките против алкохолизъм. Първата ми реакция беше недоверие. Обадих се по телефона на д-р Тосев и реших да ги пробвам. Поръчах си направо две дози, но почувствах подобрение още след първата. Изпих по рецептурник и втората и мога да кажа, че вече не изпитвам алкохолен глад. Сега внимавам да не се върна към същия проблем, защото алкохолен глад всъщност се създава с…пиене. ”

Споделете статията

2 Responses to "Изповед : Ето как укротих алкохолния глад"

  1. Параскева · Edit

    всичко това е много важно,но как да постъпим с алкохолик,който не признава че е такъв? Естествено алкохолици,които не искат
    да вземат капки или каквото и да било против тяхното пиянство
    са тежък случай.Как да им помогнем без те да знаят за това и
    да могат да станат нормални хора?

  2. Капките против алкохолизъм могат да се дават и тайно, именно в такива ситуации.

Добавете коментар