Каква е разликата от това да се откажеш от алкохола у дома и в болницата?

Особеността на домашното лечение и отказване от алкохола се състои от няколко точки


На първо място, пациентът е в позната среда под надзора на роднини и приятели. Това е много важно, тъй като отказването от пиенето често се свързва с различни депресивни разстройства. И не, дори и много висококвалифициран медицински персонал, няма да обърне толкова внимание на пациента, колкото внимание ще му обърне семейството му. В допълнение, след облекчаване на остри прояви на махмурлук, зависимите могат да отидат на работа и да участват в социалния живот в рамките на 2-3 дни. Стационарното лечение обикновено отнема много повече време.

Домашно лечение изисква наблюдението на лекар с висок професионализъм, опит и самообладание

За сравнително кратък период от време е необходимо за него, без да има резултати от тестове и инструментални изследвания и да оцени състоянието на пациента. Той трябва да определи кои лекарства и в какви дози да се прилагат. Нужно е да предскаже развитието на ситуацията и да остави ясни инструкции на роднините и приятелите: как да действат, какви лекарства да дават. В продължение на 1-1.5 часа на ден, лекарят трябва да възстанови функциите на тялото, което в продължение на месеци, често и години, е било подложено на опустошение на алкохола.

Въпреки това, съществуват редица ситуации, при които хоспитализацията става абсолютна необходимост. Опитът за домашно лечение в тези случаи може само да влоши състоянието на пациента. На първо място, това е дългогодишна злоупотреба с алкохола, която е довела до ясно изразено отслабване на тялото, както и всички случаи, при които има висок риск от развитие на делириум тременс. Безусловна хоспитализация също се изисква и при обостряния на фона на упойното пиене на различни хронични заболявания, като пептична язва, както и остри спешни случаи, като остър панкреатит.

Споделете статията

Добавете коментар