Какви са опасностите от прекомерната консумация на алкохол?

Достатъчно е изписано за това колко вреден е алкохола

Знае се какви са последствията, повечето възрастни са наясно какво се случва с тялото ни когато пием повече от допустимото. И все пак, няма да е зле да си припомним още веднъж защо не бива да се прекалява със спиртните напитки.

доктор Тосев
Д-р Тосев разяснява какви са вредните последствия от прекомерната употреба на алкохол

Опасностите от прекомерната консумация на алкохол, или иначе казано – гуляй, са огромни и обхващат много повече, отколкото само главоболие на другия ден, порязвания, ожулвания или насинено око след една нощ на тежко пиене. Гуляят е сериозна епидемия, с много отрицателни последици за здравето, които могат да отнемат години, за да се проявяват. Има както дългосрочни, така и краткосрочни рискове, свързани с тежката консумация на алкохол, които са еднакво опасни.

Дългосрочни последици за здравето

Пиенето може да доведе до дисбаланс на аминокиселините в тялото, което може да има отрицателни ефекти върху централната нервна система. Този дисбаланс може да доведе и до забавяне на слуховата и зрителната памет или на епизодичната памет. Това също води до увеличаване на невротоксичността, което може да е причина за когнитивно увреждане и психологически проблеми. Тежката консумация на алкохол забавя обмяната на веществата и причинява стомашни болки.

Хората, които пият е десет пъти по-вероятно да си докарат инсулт, отколкото онези, които не пият. Алкохолът е един от най-влиятелните рискови фактори за самоубийство. Той също така допринася за високото кръвно налягане, което може да доведе до сърдечен пристъп или инсулт.

Алкохолно отравяне

Най-опасен и смъртоносен ефект от гуляите е алкохолното отравяне. Пиенето на твърде много и твърде бързо може да доведе до опасно високи нива на алкохола в кръвта, които могат да предизвикат загуба на съзнание и дори смърт.

Краткосрочен риск

Има много други рискове, свързани с гуляите освен дългосрочни последици за здравето. Основната причина за случайните бременности е алкохолът, особено в тийнейджърска възраст. Порязвания, натъртвания и ожулвания са незначителните рисковете от злоупотребата със спиртни напитки. Другите рискове включват арест, загуба на приятели, на работа и социална изолация.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар