Какво трябва да направите, преди да започнете да взимате капките Алкофитал?

Много е лесно да си кажете, че ще започнете да взимате капките Алкофитал, и всичко ще се оправи

зависимисте от алкохола

Аз имам два опита с отказване на алкохола с капките Алкофитал. Единият е неуспешен, другият се случва в момента. Не знам дали е успешен или не, но е факт, че от година и осем месеца аз почти не пия алкохол.

Има нещо, което всеки, които е решил да откаже алкохола, трябва да знае. Няма как да успеете в намерението си да спрете да пиете, ако то е само намерение. За да започнете наистина да отказвате алкохола, трябва да е решение. И това решение е колкото важно, толкова и отговорно.

Вторият опит, който направих с капките Алкофитал, протече горе-долу така. Бяха минали около 2 години от предишния провал. Защо реших отново да ползвам капките Алкофитал, при положение, че един път се бях провалил? Ами защото капките тогава си свършиха работата. Аз бях този, който се издъни.

Затова седнах, взех един лист и написах следното – какво ще се случи ако откажа алкохола и какво ще се случи, ако не го откажа. Написах абсолютно всичко, което ми дойде на ум, и което се отнасяше за мен. И малко след това започнах да взимам капките. Освен всичко друго, аз записвах и всеки ден колко съм изпил, какво чувства – водех си, и все още си водя, дневник на отказването. Да, малко е шантаво, но работи. Ето, скоро ще станат две години без алкохол и аз съм убеден, че тези 4 месеца, които ми остават до двете години, ще минат много по-лесно и много по-убедително ще продължа нататък.

Споделете статията

Добавете коментар