Как се променя личността при първия стадии на алкохолизъм?

Промените в личността, като следствие от злоупотребата с алкохол, стават видими още в първия стадий на заболяването алкохолизъм


При пациента кръгът от интереси се стеснява, практически всички хобита, които не са свързани с употребата на алкохол, изчезват. Всички теми за разговор постепенно стават разговори за алкохола, за това колко добре е върви забавлението с алкохол и приятели, или как и къде ще се съберат да пият следващия път.

Алкохолизмът е заболяване, което води до разрушаването не само на тялото на човека, но и на неговата психика, неговата личност

В този случай не само самия алкохолик страда, но и неговите роднини и кръгът от близки и познати. Разбира се, тези хора нямат проблеми с алкохола, но страдат заради онова, което алкохоликът причинява на себе си, и на тях. Промените в личността на алкохолика стават видими още в първия стадий на заболяването. Всеки празник или социално събитие се оценява само по отношение на възможността за пиене там. И краят на работния ден също се възприема само като възможност да се стигне до най-близката кръчма или магазин за алкохол, от който да се поръча или да се закупи алкохолна напитка.

На този етап, критичното отношение към ситуацията остава. Човекът се опитва да отблъсне тези мисли от себе си, но това е доста трудно. Все още може да почувства срам за поведението си, а критиките отвън са дразнещи. Поради това алкохоликът започва да прекарва все повече и повече време с хора, които са като него. Той става и зависим към тази среда, където се чувства по-спокоен и по-уверен. Ако лечението не започне и не се предприемат никакви мерки, умствената и физическа зависимост се засилва и само началото на процеса на промяна на личността на лицето е подчертано ускорено и влошено.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар