Котките ни правят по предприемчиви

Котките са известни не само защото са мили и симпатични животни. Или пък заради своя особен нрав. Те ни дават, без да искат, и още нещо, доста по-особено


Напълно безвреден паразит, чийто носител е почти всеки десети британец, може да се окаже таен източник на делова хватка, която превръща хората в бизнес акули.

Изследователи установили, че простият паразит Toxopiasma gondii, разпространяван от котките, ни прави по-предприемчиви. Използвайки анализ на слюнка за наличие на токсоплазмоза, те открили, че хората, които дават положителен резултат, 1,8 пъти по-често започват собствен бизнес. Студенти, носители на паразита, 1,4 пъти по-често избират бизнеса като основен предмет и 1,7 пъти по-често специализират пред-приемачество.

Предишни изследвания показват, че паразитът, който най-често обитава в мозъка, може да живее и във всяка друга част на тялото. Това увеличава риска от автомобилни аварии, случаи на невротизъм и самоубийства.

Водещият автор Стефани Джонсън от Университета в Колорадо не е учудена от резултатите от изследването си. Макар че идеята, че паразитът може да промени поведението на човека до такава степен, звучи кощунствено.

Увеличаването на склонността към риск може да бъде проследено във връзка с еволюционния механизъм

Токсоплазмата може да се размножава само в организма на котките. Затова, когато микробите попаднат във външната среда, те трябва да се върнат в друга котка. Как го
правят? Като заразяват мишки, които след това биват изяждани от друга котка. Паразитът увеличава вероятността това да се случи, като кара заразените мишки по-често да рискуват, като се появяват пред котките.

Показателят за инфектиране с токсоплазмоза от 8,7% поставя Великобритания сред страните с относително ниско ниво на предприема-чество – 5,5%. В САЩ, напротив, където една пета от населението
е с токсоплазмоза, почти всеки десети от работещото население може да бъде класифициран като предприемач.

Токсоплазмозата се предава само чрез пряк контакт със заразени котки или от недоядено от тях заразено месо или зеленчуци. Ако попадне в организма ви, преди появата на симптомите, наподобяващи тези при грип, ще минат седмици или дори месеци. След което паразитът тайно остава в тялото ви за цял живот.

Симптомите обикновено преминават от само себе си в течение на около 6 седмици. Повечето хора изобщо не разбират от какво са се заразили. Инфекцията обикновено е безвредна. Но ако симптомите се появят по време на бременност, токсоплазмозата може да предизвика помятане. Както и да доведе до проблеми, ако порази и плода.

Според експерти токсоплазмозата отслабва имунната система на човека подобно на ХИВ инфекцията и химиотерапията.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар