Кръвотечение при цироза на черния дроб

Усложненията при цирозата на черния дроб представляват значителна заплаха за живота на пациента. Затова трябва да се започне навременно лечение, което да е назначено след навременна диагноза

цирозата на черния дроб
Онова, което трябва да се знае при цироза на черния дроб е, че колкото по-навреме се открие това заболяване, толкова по-надеждно ще е лечението. Трябва да се има предвид, че цирозата не е само следствие от прекаляване с алкохола.

Най-честите усложнения са при цироза на черния дроб са: кървене от разширени вени на хранопровода, прикачване на инфекция и развитие на перитонит, чернодробна кома, развитие на рак на черния дроб.

В резултат на компресиране на кръвоносните съдове на черния дроб, кръвотока се преразпределя, което води до претоварване на хранопровода. Те се разширяват, стават криви, стените на вените стават по-тънки. При повишено кръвно налягане, повръщане, прекомерно физическо натоварване или нарушения на диетата, стените на вените се пукат и започва кървене.

Основните симптоми на кървене са:

Повръщане с кръв
Слабост, замаяност
Намаляване на кръвното налягане
Може да има течни, почти черни изпражения.

При развитието на кървене от варикозно-езофагеалните вени на хранопровода е необходима спешна хоспитализация в хирургичнао отделение. Кървенето се спира, като се инсталира специална сонда, която притиска разширените вени, което помага да се спре кървенето. За още по-точни резултати и ефективно спиране на кръвотечението се прави терапевтична гастроскопия.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар