Младите хора са най-склонни да експериментират с алкохол

Склонност към пиене се определя като прекомерна консумация на алкохол, с цел човек да се напие

 

алкохолизъм тийнейджъри

Пиянство има редица негативни здравни и социални последици, като например пътни инциденти, насилие, анти-социално поведение, сексуални нападения, отравяне с алкохол и самоубийство. Това е вредно, безотговорно и опасно, както за лицето, което е в нетрезво състояние, така и за хората около него.

Алкохолът е най-широко използваното социално приемливо лекарство в обществото. Консумирането на алкохол редовно се възприема като нормално. В много социални групи пиенето се насърчава, въпреки негативните последствия от този тип на поведение. Студентите, младите хора дори и юношите са най-често срещаните групи, които прекаляват с алкохола. Но това е така, тъй като тези хора са най-неопитните и изложени на риск да бъдат въвлечени в инциденти, сексуални нападения и други вредни влияния и случки.

Младите хора под 25 години са най-честата група, която е склонна да участва в алкохолни ексцесии. На възраст между 15 и 25 години хората започват да експериментират с алкохол и наркотици. Това е и времето, което безразсъдството, неопитността и поемането на риск може да доведе до вреда. Младите хора са по-импулсивни, отколкото техните по-възрастни колеги и ще участват в опасни и вредни експерименти, които много често включват алкохол и наркотици. Използването на алкохол по този начин може да доведе до социални и поведенчески проблеми, да са увеличи риска от нараняване или болест, или да допринесе за злополуки с летален изход или самоубийство.

Споделете статията

4 Responses to "Младите хора са най-склонни да експериментират с алкохол"

  1. Магдалена · Edit

    Здравейте! Приятелят ми през 6-7 месеца прави ужасни запои с огромни количества алкохол, като се затваря, не иска да вижда никого, само алкохолът е важен, погледа и всичко се променя в него.От 6-8 месеца се излива покрай него алкохол, без да го погледне и съжалява за постъпките си след това, което е правил, не е агресивен,казва, че ще си загуби и приятелите, но не знае какво върши по време на запоя. Вече 4 -ри пъти лежи в психиатрия, заради тези запои със негово съгласие, когато му стане вече много лошо.А иначе е работен,има златни ръце, няма нещо, с което се захване и да не го свърши.Но тези запои, това е вид алкохолизъм и какво довежда до това, как може 8 месеца да не помирисва, при условие, че покрай него има алкохол, това нещо като пристъп ли е..моля помогнете, много му приказвам и го обичам, с какво мога да му помогна, нещо да го отврати, не знам. Благодаря ви!

  2. Попаднали сте на правилното място. Капките против алкохолизъм АЛКОВИТАЛ са нещото, което може да му помогне. Поръчката става от ТУК

  3. Продуктът е един и същи. Първоначалната регистрация беше АЛКОВИТАЛ, сега е АЛКОФИТАЛ

Добавете коментар