Невролозите казват колко опасни са мобилните телефони

Мобилните телефони крият някои опасности, които не са свързани с онова, което те излъчват


Мобилните телефони трябва да бъдат използвани внимателно от хора, които имат психически проблеми, както и такива, които са решили да отказват алкохола.

През деня мозъкът е бомбардиран с изскачащи нотификации и различни сигнали от телефона. И според учените това е изключително негативно въздействие върху състоянието на мозъка, съобщава РИА Новости. Факт е, че мозъкът се научава да е в състояние на постоянно напрежение и страх поради очакванията.

Например, известно е, че 86% от американците често проверяват пощата и онова, което се случва в профилите им в социалните мрежи. Това предизвиква стрес в тях. В резултат на това префронталната кора на мозъка, важна за изпълнението на когнитивните функции, спира да работи правилно. Това увеличава риска от грешки в ежедневните дела и задачи.

Невролозите са открили, че при 97,5% от хората мозъкът може да се концентрира само върху една задача. Всяко известие по телефона кара мозъка да превключва. Успоредно с това се освобождава кортизол – хормон на стреса. Вярно е, че ровичкането в телефона също се отразява на допамина, „хормон на удоволствието“. Тоест, тялото е под стрес, но в същото време се развива известна зависимост – мозъкът иска да бъде разсеян от новото уведомление поради допамина.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар