Не съм зависима, но имах проблеми с алкохола

Аз съм жена на 36 години, от малка се оправям сама с живота и всичко, което ми се е случило сама съм го преживяла

 

Не е имало кой една ръка за помощ да ми подаде. Омъжих се млада, разделихме се със съпруга ми, децата останаха при мен, а той взе да си развява байраците по чужди жени, без да се интересува как живеем ние. Веднъж не ме попита дали имам нужда от нещо.

Аз не съм тръгнала да се оплаквам, но наиситна имаш моменти, в които едвам издържах. Тогава пиех и се напивах, но гледах никой да не разбере и децата да ги няма. Така е откакто се разведох. Най-много два-три пъти в месеца да се случи, когато момчетата са при баба си, но после ми е гадно. Така събирах гадното, докато един ден си викам: Върбино, колко пари даваш за тоя алкохол и само се излагаш! В крайна сметка на мен само ми беше лошо след това, те проблемите си стояха.

Викам си да го откажа, ама трябва с нещо да си помогна. И така един ден попаднах на капките против алкохолизъм „Алковитал“. Взех си едно шишенце и като ми се допие си капвам. Добре действат, направо не можех да повярвам как едни нищо и никакви капки ме карат да се отвращавам от алкохола. То аз не че съм го обичала някога, но…

Та откакто пия капките с билки против алкохолизъм нямам тоя проблем. Сега като си остана сама вкъщи гледам да свърша някоя работа и да си почина, а не да си замотвам главата с пиене. Всякоя жена, която има у тях си мъж алкохолик да вземе капките и да си оправи живота, а и сам ако пиеш, по-добре си кани капки и се излекувай, отколкото да се резилиш.

Върбинка Тодорина от Монтана

Споделете статията

Добавете коментар