Обездвижването в комбинация с алкохол е равно на бавно самоубийство

Обездвижването в комбинация с алкохол може да причини тежки последици за здравето. В България стават все повече хората, които са обездвижени и имат проблеми с алкохола

обездвижване
Най-значим от тях е обездвижването – над 70% от хората у нас са недостатъчно активни физически.

Цели 78% изобщо не спортуват и това е най-високият процент за цяла Европа. Едва всеки седми се занимава с градинарство, танци и пр.

България все пак е начело в континента по ходене пеша – 77% от населението ходи над 10 минути поне по 4 дни седмично. Препоръката на световната здравна организация за хора от 18 до 64 г. е за поне 150 минути ходене на седмица.

Повече са и случаите на онкологични заболявания, като най-висока у нас е заболеваемостта от рак на гърдата и рак на половите органи при жените.

Докладът отчита намаляване на детската смъртност от 7,6% за 2014 г. (517 починали деца на възраст до 1 г.) на 6,6% за следващата година (434 починали деца). Това е най-ниското й равнище за целия период,. откак се води демографска статистика в България.

Основни причини за психическите разстройства са ежедневният стрес и начинът на живот. Влияят и социално-икономическите фактори, културните особености и гените.

Първите симптоми за психичен проблем са безсъние, умора, лошо настроение, раздразнителност. В тези случаи човек трябва да потърси помощ при психиатър. Стигмата към психиатрията пречи разстройствата да бъдат лекувани още в ранен стадий.

Споделете статията

Добавете коментар