От колко вида рак застрашава любовта към алкохола?

Не може да има еднозначен отговор на въпроса от колко вида рак застрашава любовта към алкохола. Някои казват 7 вида, но не е съвсем така


Известно е, че алкохолът е свързан с рак на стомашно-чревния тракт. Въпреки това, както се вижда от последните проучвания в университета Браун, алкохолът също увеличава риска от рак на кожата с 11%. По-рано същата група учени доказват, че само едно питие на ден може да увеличи риска от развитие на меланом (рак на кожата) с 13%. Според експерти приблизително 4% от случаите на рак в света се дължат на прекомерна консумация на алкохол.

Алкохолът провокира рак на черния дроб, панкреаса, червата и белия дроб. Етанолът може да се превърне в ацеталдехид – съединение, опасно за ДНК-то. Вярно е, че всичко е относително. Според един експеримент, на група от 348 жени, подложени на лъчева терапия след отстраняване на тумор, е предлаган алкохол в различни количества. Оказа се, че индексът на токсичност на лъчелечението при лечението на жени, които не са пили, е 38,4%. Ако една жена изпие половин чаша червено вино на ден, числото е 31.8%. А сред тези, които са пиели по чаша на ден – 13,6%. Въпреки това, потреблението на повече от едно питие увеличава ставката до 35%.

Експертите не изключват, че е препоръчително пациентите с рак да пият по два пръста хубаво червено вино на ден, за да постигнат терапевтичен ефект. Обикновените хора трябва стриктно да контролират нивото на консумация на алкохол, теглото си, да се стремят да увеличат нивото на физическа активност и да се откажат от вредните храни. В противен случай, ракът ги очаква, предупреждават изследователите. Вярно е, че рискът от рак също се увеличава поради наследственост, инфекция с човешки папиломавирус, хепатит В, С и други канцерогенни инфекции.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар