Пиеш много бира? Ще се разболееш от подагра

Мъжете, които пият алкохол, особено бира, могат да удвоят вероятността от развитие на подагра

 

бира подагра

На човечеството е известна връзката между алкохола и подагра в продължение на векове чрез анекдотични доказателства, но сега резултатите от медицинско изследване доказаха всички онези иначе весели твърдения.

Подаграта е форма на остър артрит, белязан от силна болка и възпаление на ставите, особено на палеца. Епизодите на подагра се появяват внезапно, без предупреждение. Тежките случаи на подагра могат да доведат до големи увреждания и дори бъбречна недостатъчност. Повече мъжете страдат от състоянието, отколкото жените, въпреки че разликата е по-малко драматична сред възрастните хора. Изследователите смятат, че наследствените фактори водят до подагра, но може да се появяват и други причини като редовна консумация на алкохол. Точно това е увеличило случаите на подагра през последните тридесет години.

Изследователите са на мнение, че консумацията на бира води до подагра поради високото си съдържание на пурини. Чрез процеса на храносмилането, пуриновите съединения се разгражда, за да се образува пикочна киселина. Обикновено пикочната киселина се отделя от тялото чрез урината. Но ако бъбреците не са в състояние да обработват всичката пикочна киселина, нейното количество в кръвта става все по-високо и по-високо. Пикочна киселина кристализира в ставите. Точно това е и причината за подаграта.

Има лекарства за лечение на подаграта, но по-добре е да опитате да намалите пиенето и да съкратите най-вече консумацията на бира.

Алковитал са капки против алкохолизъм и представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар