Поведението на лошите служители е заразно

Ако сте сред служителите, които не се представят на най-високо ниво, не трябва да избягвате онези, които се представят по-добре от вас


Това е начинът да научите нещо ново като компетентност и като стил на работа. Грешка е да се стремите да сте до колеги, с които сте приблизително на едно равнище и имате сходни способности. Изследването показва, че преливането е минимално за подобрение в професионалните сфери, в които служителят така или иначе е компетентен. Т.е. от колегата, който знае и може колкото вас, няма какво да вземете.

Това проучване не отрича резултатите от други, според които лошото поведение на служителите влияе на колегите им. То обаче хвърля нова светлина върху степента на влияние, която се оказва, че зависи от разстоянието.
Изследователите разглеждат феномен, който наричат „гъстота на токсичността“.

Ако добър служител е в радиус 7-8 м от токсичен служител, вероятността прилежният да се превърне в проблемен се удвоява. Вероятността един служител да бъде уволнен заради лошо поведение нараства със 150%, ако той се намира в зона, която има висока гъстота на токсичността.

Иначе казано, ако седите по-далеч от място, където са концентрирани колеги с неприятни навици, които ги мързи да работят, вероятността да се заразите от тях е по-малка. И безспорно ще се чувствате по-щастливи.

Доброто представяне се прелива по-лесно от лошото и че доброто поведение е по-заразно от токсичното. Този ефект може да се дължи на факта, че хората имат конкурентен характер – искат да се представят на същото и дори на по-добро ниво от околните.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар