Помогни си сам в борбата с алкохола

Можем ли да се освободим от задушаващата прегръдка на алкохола?

Да, има моменти, в които най-удачното решение на всички проблеми е просто да обърнем чашка-две и да забравим за всичко онова, което трови съзнанието ни.

Жените често пият за кураж
Жените често пият за кураж

Всички знаем, че това не е решение, не е и изход, не е начин, по който можем да въведем ред хаоса. Животът често ни налага мигновени решения и действия, и единствено нашата бърза реакция и преценка с трезв ум ще са в състояние да ни изкарат по бързо на повърхността.

Не си мислете, че една пиянска вечер е в състояние да зачеркне всичко лошо и черно от вашия живот. Напротив! Точно алкохолът може да направи животът ви още по-черен.

Как да избягате от желязната хватка на зависимостта, ако по една или друга причина вече сте попаднали в плен на алкохола?

Начини много. Капките против алкохолизъм засега се явяват единственото средство, което е в състояние да ви помогне. Но все пак, помогнете си и сами, опитайте се да се сбогувате с вредния навик, за да бъдете още по-доволни от постигната победа. Как да стане това?

Отървете се от изкушението. Отстранете всякакъв алкохол, посуда и други напомняния за пиенето от вашия дом и офис.

Обявете целта си. Да, приятелите ви, членовете на семейството и колегите ви знаят, че се опитвате да спрете да пиете. Ако те пият, помолете ги да ви подкрепят като не правят това пред вас.

Бъдете откровени относно новите си граници. Ясно, че пиенето няма да бъде допуснато в дома ви, но не си мислете че може да пропуснете абсолютно всички събития, на които се сервира алкохол. Бъдете силен и кажете твърдо „Не!“, когато ви предлагат повторно.

Избягвайте лошите влияния. Дистанцирайте се от хора, които не подкрепят вашите усилия да спрете да пиете или да спазвате ограниченията, които сте си задали. Това може да означава и отказ от определени приятели или социални връзки.

Учете се от миналото. Разсъждавайте върху предишните си опити да спрете да пие. Какво работи? Какво не? Какво можете да направите по различен начин този път да се избегне клопката?

Бъдете уверени, че повярвате ли в собствените си възможности, всяко едно препятствие е преодолимо.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар