При вземането на наркотици и злоупотребата с алкохол ситуацията играе важна роля

Приема на наркотици и злоупотребата с алкохол не зависи само от настроението. Роля при злоупотребата играе и мястото, на което се употребяват тези вредни субстанции

злоупотребата с алкохол
Изследователите анализираха ефекта на кокаина и хероина, които се получават в различни условия. Оказа се, че приема на хероин извън дома и приемането на кокаин у дома причинява по-малко положителни емоции, отколкото когато ситуацията е обратна. Според „News Mail.RU“ , това се потвърждава и от промени в дейността на стриатал ядрото и префронталния кортекс, отговорни за получаване на удоволствие и познавателните функции, съответно.

Известно е, че всеки тип лекарство има специален ефект върху тялото. Така например хероинът е полусинтетична опиоидна наркотична субстанция и агонист на опиоидния рецептор, който предизвиква седативен ефект. Но кокаинът, напротив, стимулира. Той действа върху рецепторите на допамина, норепинефрина и серотонина. Разликата в механизмите на експозиция вероятно обяснява защо употребяващите наркотици предпочитат да приемат тези вещества в различни ситуации.

Според статистиката хероинът е по-вероятно да се консумира у дома, а кокаинът се консумира извън него. Това явление заинтересува учените от Римския университет La Sapienza. Сканиране на мозъка на наркоманите показа: промяната на декора е отразено в промяната дейността на главния мозък (отговорен за когнитивните функции, памет, внимание, когнитивни контрол), от стриатума (процеси емоции) и малкия мозък (координиране на движение и поддържа мускулния тонус). В резултат на това 89,1% от участниците в проучването са получили повече удоволствие да използват хероин у дома. Що се отнася до кокаина, 50% предпочитат да го използват извън дома.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар