Много се пие в България, а държавата нехае за проблемите на хората с алкохолизъм

Проблемите на хората с алкохолизъм не се решават сами. Някой трябва да помогне на тези хора, за да поемат в правилната посока на своя живот

pomosht

Разходът за здравеопазване на всеки българин през 2015 г. е бил средно 248 лв. За алкохол пък през годината той е дал 204 лв., става ясно от доклад на правителството за здравето на българските граждани през миналата година. Парите не включват здравните осигуровки, а само до-плащанията при лекар и похарченото за лекарства.

37,4 % от възрастното население на страната пуши цигари, а над 65 на сто употребяват алкохол. При данните за броя на пушачите има сериозен спад с цели 20 на сто спрямо 2013 г. Не е ясно обаче дали той е действителен, или тогава данните са събирани по друга методика.

При употребата на упойващи вещества на първо място е канабисът, но вземането на амфетамини и кокаин също се увеличава, особено сред по-младите.

Над 450 милиона души по света имат психични проблеми. Българите най-често страдат от тревожни разстройства – 11,4% от населението. 6,2% имат разстройства на настроението или поведението, или пък страдат от тежки психически разстройства.

От 20 до 34 г. е най-рисковата възраст за депресии

Жените боледуват по-често, но и по-често търсят помощ от мъжете, обяви Центърът за обществено здраве към здравното министерство.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар