Разводът може да предизвика развитието на зависимост към алкохола при жени на средна възраст

Зависимост от алкохола и хранителни разстройства могат да бъдат предизвикани от един неочакван развод

зависимост от алкохола

Промени в живота, включително развод, увеличават риска от булимия и анорексия при жените на възраст от 40 до 50 години. Освен това, тези дами, които не могат да се справят с проблемите покрай развода, развиват и зависимост към алкохола.

Това откри изследването на една програма за проблеми при жените след развод. Тя е създадена от изследователи от College London Medical School в Университета и Ikanskoy. Експертите са интервюирали повече от 53000 жени във Великобритания, пише Дейли мейл.

Проучването показва, че 15,3% от участниците страда от хранителни разстройства в живота си (3.6% от тях – през последната година). Един от рисковите фактори са промени в живота им. Тези, които са изложени на най-голям риск от развитието и на зависимост към алкохола, са жени, които не са получили достатъчно обич, докато са били деца. Смърт на родител в детството увеличава шанса от развитие на булимия 7 пъти и развитието на алкохолна зависимост с 3 пъти.

Една добра връзка между майка и дъщеря, намалява риска от булимия с 20% и риска от злоупотреба с алкохолни напитки на 9%. Освен това, изследователите са открили, че жените на средна възраст с хранителни разстройства рядко търсят лечение. Експертите продължават да настояват, че тези жени трябва да потърсят квалифицирана помощ от психолог или психиатър.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

Споделете статията

Добавете коментар