След терапия с Алкофитал: Скандалите у дома са минало

Скандалите у дома бяха ежедневие

skandalite
Скандалите ме караха да се чувствам много зле. Аз съм на 18 години. Баща ми има проблеми с алкохола, не аз. Надявам се никога да не пиша тук като един от хората, които употребяват алкохол. За мен е много важно да сложа точка на миналото и алкохола по никакъв начин да не бъде част от бъдещето ми.

Много хора казват, че когато бащата пие, ще пие и синът. Казват, че алкохолизма бил наследствен. Никой от нашето семейство няма проблеми с алкохола, освен баща ми. Дядовците ми са въздържатели и живеят по-здравословно от много хора, които познавам. Освен това, аз не искам да повтарям живота на баща ми. Не искам скандалите да бъдат част от моя живот, нито да причинявам онова, което той ни причини на нас.

Иска ми се да кажа, че всичко вече е наред у дома. Да, скандалите, виковете, обидите ги няма. Баща ми не употребява алкохол от две години. Това е време, през което първо майка ми започна да му дава капките Алкофитал, а след това той сам започна да ги взима. Но, въпреки че вече уж всичко е наред, аз не мога да се успокоя. Не мога да се примиря. Не мога да забравя. Спокойните две години, времето без виковете от скандалите, без закъснението и пияните приятели все още не ми е достатъчно. Мисля, че аз и майка заслужаваме повече. Мисля, че ние трябва да сме хората, които да кажем, че вече всичко е наред, а не той.

Не ме разбирайте погрешно. Радвам се, че баща ми отказа алкохола, радвам се че вече не пие, но това не означава, че аз нямам своите притеснения. Дано повече зависими от алкохола хора прочетат моето писмо, за да видят и разберат какво в действителност причиняват на своите близки.

Споделете статията

Добавете коментар