Социалната изолация променя поведението на физическо ниво

Социалната изолация или иначе казано – самотата променя поведението на физическо ниво


Американските учени са открили, че социалната изолация води до натрупването на специална субстанция и промяна в мозъка, съобщават от Xinhua. Както показаха експериментите с гризачи, продължителната социална изолация (2 седмици) доведе до промени в поведението на животните. По-специално, те стават по-агресивни по отношение на непознати лица. Дълго време мишките са били в състояние на страх, повишена чувствителност към стимулиращата заплаха (животните предварително падат в ступор).

Те са получили това нарушение от регулирането на невропептида – тахикинин 2 (Tac2) / неврокинин В (NkB). Това съединение е отговорно за демонстриране на стабилни отговори в отговор на стимулираща заплаха при животни. Плюс това, хроничната изолация доведе до повишена експресия на Tac2 гена и увеличена продукция на NkB в мозъка.

В същото време, приложението на NkB рецептор блокиращия агент неутрализира отрицателните ефекти на изолирането. Обратно, увеличаването на нивото на Tac2 в контролната група на животните предизвика стрес отговор и поведение, подобни на поведението на животните от основната група. Учените специално потискат работата на Tac2 и неговите рецептори в различни части на мозъка. Например, потискането на Tac2 гена в амигдала увеличава проявите на страх, но не агресия. А подтискането на гена в хипоталамуса предизвиква противоположния ефект.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар