Социалните мрежи правят хората нещастни

Американски експерти от Университета на Пенсилвания доказаха съществуването на връзка между социалните мрежи и лошото психическо състояние на човека


Според Синхуа учените са взели под внимание последствията от използването на Facebook, Snapchat и Instagram от 143 ученици. Доброволците в произволен ред бяха разделени на две групи.

Първата (контролна) група трябваше да се придържа към стандартното си поведение, втората група ограничи времето, прекарано в социалната мрежа, до 10 минути на ден. В същото време, в самото начало, бяха проведени тестове, които оцениха настроението и цялостното ниво на благополучие на доброволците. След три седмици тестът се повтаря. Експертите се опитват да идентифицират признаци, че доброволците се чувстват „отпадали“ от живота, самотни, имат симптоми на безпокойство, депресия.

В резултат на това групата, която крайно ограничи времето, прекарано в социалните мрежи, се чувстваше по-малко самотна и по-рядко показваше признаци на депресия в сравнение с контролната група. Положителният ефект е особено силен при студентите, които първоначално са имали депресия. Те спряха да сравняват живота си със снимките от живота на някой друг, , публикувани в мрежата, което подобри емоционалния фон.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар