Страшен ли е женския алкохолизъм?

jenskiq alkoholizam
Страшен ли е женския алкохолизъм?

Статистиката на женския алкохолизъм, и на алкохолизма въобще, е не много оптимистичен и безмилостен

Не много отдавна, Националния институт на САЩ публикува доклад за злоупотребата с алкохол и алкохолизмът, от който доклад стана публично достояние факта, че жените, които започват да пият по-рано и пият по-често развиват рак на гърдата.

Критичната доза, която крие риск за развитие на алкохолизъм при жените е 200-300 мл бира или вино дневно и 80-90 мл или повече от 5 пъти в седмицата.

Ако при мъжете първия и втория етап при алкохолизма се формира след 6-12 месеца ежедневно пиене, на жените са им достатъчни и 3-6 месеца. И още – жените пият твърде много след 7 години редовна употреба на алкохол, а мъжете – при 16 години. Жените често се впускат в по-продължителни гуляи – 60% от пиещите мъже предпочитат да си правят гуляи, докато при жените този процент е доста по-висок – 82%.

Според груби изчисления алкохолизмът засяга повече от 15% от жените в България, но много малко са близките на тези жени, които знаят за техния проблем.

Една жена е по-лесно да се превърне в алкохолик, защото има някои особени неврофизиологични свойства – отговор на емоции, като тъга, потиснато настроение карат невроните да реагират, чиято площ е 8 пъти по-голям от този на мъжете. Естествено, женския алкохолизъм е доста по-възможен когато налице е депресия, с толкова много активни неврони. И тази функция на мозъчната тъкан при жените кара алкохолизма при жените да се случва много по-бързо – от началото на прехода към хронична фаза. Освен това, жените по-често умират в следствие на алкохолизма, отколкото мъжете. Ето заради всичко това женския алкохолизъм е много по-страшен от мъжкия.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Цената на една опаковка е 64 лева.
Дневното приложение е спрямо килограмите – до 90 килограма – 2 пъти по 30 капки, над 90 килограма – 2 пъти по 60 капки.

Споделете статията

Добавете коментар