Алкохол и красота

Това са две несъвместими понятия

Всички сме чували за вредата върху здравето от употребата на алкохол. Здравните власти са провели множество тревожни рекламни кампании и справки за болестите на черния дроб и сърдечните заболявания, свързани със злоупотребата с алкохол.

Алкохол и красота
Алкохол и красота

Дори в училища сега се провеждат часове, в които се говори за опасностите от употребата на алкохол от ранните години на пубертета. Това може да изглежда малко прекалено, но е наложително в страна, където толкова много хора признават, че гуляят и голяма част от лицата под 18 години са признали, че редовно употребяват алкохол.

Има хора, и най-вече жени, които не пият често, но въпреки това им се случва да прекарат нощ, в която започват непринудено с няколко били и завършват обръщайки текила след текила. Дали някоя от тези дами се е замисляла какви поражения може да нанесе алкохола върху красотата, и без задължително да злоупотребява с него?

На първо място, употреба на алкохол е виновна за увреждането на кожата. Тя става суха, порите са блокирани и това води до преждевременно стареене, както и до появата на тъмни кръгове около очите.

Така че по същество, спиртните напитки могат да направят така, че да изглеждате уморена, стара и с пъпки по лицето. Тук трябва да добавим, че около десет процента от поетия алкохол напуска тялото чрез дишането, потта и урината. Това е и причината за лошата воня, която се носи сутрин от вас, особено ако предната вечер сте прекалили с пиенето.

Ако добавим факта, че алкохолът е причина за затлъстяването и целулита, това, което имаме е не толкова приятен коктейл от странични ефекти. За красотата това действително е нещо като кошмар.

Далеч по-голям проблем от пъпките и прилепващите дънки е, че съществува реална заплаха от животозастрашаващи чернодробни и сърдечни заболявания. Разбира се, никой не казва, че след една нощ прекарана в някой бар вие ще станете дебела, грозна и пъпчасала. Но последователната и продължителна злоупотреба с алкохол със сигурност може да доведе до множество тревожни проблеми.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар