Тютюнопушенето и алкохолът причиняват проблеми с пломбите

Проблеми с пломбите не причиняват само студените и прекалено топлите храни и течности. Алкохолът и цигарите – също!

проблеми с пломбите
Специалисти от САЩ и Бразилия анализираха данните от 807 души, лекувани от зъболекари. Учените са открили, че в рамките на 2 години след денталното лечение съществуват проблеми с пломбите. И тези проблеми са по-вероятни при хора, които са употребявали алкохол. А общият риск от такива проблеми е най-висок при мъжете пушачи.

В допълнение, вероятността от проблеми с пломбите увеличава характеристиките на гена ММР2. Може би ММР2 нарушава адхезията на уплътнението към повърхността. Изследователите твърдят, че изследването на гените може да помогне на зъболекарите да изберат най-добрата стратегия за лечение на пациентите, според Zee News .

В това изследване не са включени пломбите от амалгама. Те вече не се ползват, а и има прекалено малко хора с подобни пломби, които могат да попаднат в изследването. Въпреки това, учените са установили, че рискът от проблеми не зависи от материала, от който са направени пломбите.

От друга страна, редовната консумация на малки количества вино може да е полезна за зъбите.

Изследователи от Университета в Илинойс (САЩ) са установили, че съединението, съдържащо се в екстракта от гроздови семки, предотвратява кариеса, засилвайки дентина (твърдата тъкан на зъбите). В допълнение, той удължава живота на пломбите. Това е растителен олигомерен проантоканидин, принадлежащ към класа флавоноиди. А виното, както всички знаем, е богато на флавоноиди.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар