Искреността е за предпочитане, ако ще говорите за употребата на алкохол с детето

Когато говорите за употребата на алкохол с детето, забравете назидателния тон

 употребата на алкохол
Когато говорите за употребата на алкохол с вашето голямо дете, не забравяйте да споделите вашите преживявания с алкохола, когато сте били на неговата възраст. По всяко време тийнът може да ви прекъсне и да ви попита защо тогава вие пиете. Върнете се на първия си довод – че едва след 18 организмът започва да разгражда по-добре алкохола, но в малки количества. Не му вменявайте, че вие като възрастни сте по-отговорни. Кажете го по друг начин – след като сте започнали да опитвате алкохол, вие постепенно сте си научили мярката и не я прехвърляте, за да не се напиете, да станете смешни, да застрашите здравето и живота си.

Труден е този разговор, защото е малко вероятно да сте заклети трезвеници

Налага се да уверите един пощурял от хормони тийн, че на вас ви се полага нещо, което на него не му се полага. Затова не издавайте крайни заповеди и заплахи като“ Забранявам да пиеш“ или „Ще те накажа, ако те видя пиян/а!“ Нека от разговора тийна да разбере, че алкохолът е опасен, че човекът, който уважава себе си и цени свободата си не се оставя в плен на никакви зависимости дори за малко, че пияният е жалък, защото всички виждат, че не знае мярката си.

Надали ще успеете да откажете тийна да пие от време на време с приятели. Затова наблегнете на съветите за мярката. Подчертайте, че дори да пие, не бива да се напива.

Разберете се, че ще го взимате откъдето и да е, независимо в колко часа ви се обади, но в никакъв случай да не се качва в автомобила на някого от компанията, който е пил. Обещайте, че няма да има конско. А за да не се излага пред приятелите си, може да измислите кодова дума, с която да ви сигнализира, че има нужда от вас.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар