Употребата на канабис е по-опасна от употребата на алкохолните напитки

Тийнейджъри, които консумират канабис, могат да изпитат дълготраен отрицателен ефект върху развитието на техния мозък


Както отбелязва Би Би Си, употребата на канабис има по-силен ефект върху умствените способности, паметта и поведението, отколкото алкохолът. Университетът в Монреал насърчава тийнейджърите да се въздържат от употребата на канабис за възможно най-дълго време.

Експерти наблюдавали състоянието на 3 800 юноши в продължение на четири години, започващи на 13-годишна възраст. Така че, употребата на алкохол и наркотици, като канабис, в младостта ясно причинява проблеми с когнитивните способности. Канабисът влияе още и на ученето, вниманието, вземането на решения и напредъка в училище, заключават учените.

Проблемът се усилва от нарастване употребата на трева. И ефектите запазиха силата си за дълго време, за разлика от алкохола. Грешки в тестовете за работа в паметта, способността да се преценява и контролира поведението на някого е наблюдавана, когато юношите са употребявали канабис и когато вече са се отказвали да го употребяват.

Въпреки че младежите, участвали в проучването, са по-малко склонни да използват канабис отколкото алкохол, 28% от тях периодично са използвали билковото лекарство. За сравнение: 75% от тийнейджърите понякога са употребявали алкохол. Експертите предупреждават: отказването от тревата може да причини синдром на отнемане (проблеми със съня, промени в настроението).

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар