Физическата активност ще предпази тялото от последиците от консумацията на алкохол

Известно е, че активното използване на алкохол е свързано с повишен риск от смърт


Но, както показват скорошни проучвания, спазването на препоръките за седмично ниво на физическа активност може да компенсира негативните ефекти на консумацията на алкохол, включително възможното развитие на рак. Както отбелязва „Росийская газета“ , учените вярват, че консумацията на алкохол и физическата активност засягат едни и същи биологични процеси, но в противоположни посоки.

Експертите анализираха нивото на ежедневна консумация на алкохол и нивото на физическа активност в група от хора над 40-годишна възраст. Хората бяха разделени на четири групи: употреба на алкохол по-малко от веднъж седмично, употреба на алкохол не повече от препоръчителната норма (14 стандартни единици алкохол седмично за жените и 21 за мъже), пиене в опасни количества (съответно до 35 и 49 единици) и употреба на алкохол във вредни количества. Последното означава, че хората в тази група имат сериозни проблеми с алкохола, т.е. те вече са алкохолици.

Нивото на физическа активност се оценява чрез метаболитен еквивалент (МЕТ е съотношението на метаболизма на човек по време на тренировка до нивото му на метаболизъм в покой). Един метаболитен еквивалент е количеството енергия, изразходвано от човек в покой и еквивалентно на изгаряне на 1 килокалотър за килограм тегло на час. Препоръчваното ниво е 7,5 MET на час седмично (около 150 минути умерена физическа активност). Оказа се, че ако физическата активност е поне малко по-близо до препоръчителното ниво, тогава рискът от смърт от усложнения, свързани с алкохола, намалява.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар