Чарлз Буковски така и не излекувал своя алкохолизъм

Алкохолът е служил за допинг на някои от най-известните творци на литературата

Буковски

Двете имена, които заслужава да споменем са Чарлз Буковски и Хемингуей. Погрешно повечето хора свързват писането и пиенето като процес, при който едното не може без другото. Не винаги е така. Повечето творци не са употребявали алкохол само като творчески стимулант. Факт е, че много от тях са живеели прекалено бедно или са имали други проблеми, които са ги подтикнали към бутилката.

Великият американски автор от полско-германски произход Чарлз Буковски казва: „Алкохолът е може би едно от най-великите неща, които са се случвали на този свят… заедно с мен. Да, това са две от най-великите събития, които Земята познава. И затова… ние вървим заедно. Алкохолът е изключително деструктивен за повечето хора. Аз просто съм изключение от това. Всичко, което съм създал в моята работа, съм създал, докато съм бил пиян.“

безспорно, талантливите произведения и до днес будят възхита, но не може да подминем с лека ръка факта, че ако творецът не беше злоупотребявал толкова много с алкохола, то най-вероятно би имал още някоя и друга година плюс, през която да напише още незабравими стихове.

По повод алкохола паметно изказване прави и един друг колега на Буковски – Хемингуей.

„Реалността е илюзия, породена от липсата на алкохол.“ Любимото му питие е било дайкири. „В тази професия разходката между питиетата е дълга“, допълва друг литературен труженик Труман Капоти и отпива от коктейла си „Отвертка“.

Вече може да намерите “АЛКОВИТАЛ” И В АПТЕКИТЕ

гр. София
ул. Три уши № 5
тел. 02 989 28 03
Дрогерия “Жанин”

София
общ. Средец
ул Любен Каравелов 44
аптека ПЕНТОГРИН

Споделете статията

Добавете коментар