Черният ми дроб пострада жестоко от алкохола

Болестта ме накара да спра да пия, надявам се да не е късно

високо кръвноПреди осем месеца отидох на лекар защото имах болки горе в дясно. Оказа се чернодробен проблем. Изследванията ми показаха високи нива на АЛАТ. Това са някакви ензими, които се покачват, когато има някакво сериозно увреждане. Като цяло биохимията беше истинско мазало и лекарят не положи никакви усилия да ме стресне. Ако не спра алкохола, ще трябва да се подготвя за най-лошото, така каза той и това ми беше достатъчно. Оттам нататък последва едно дълго обикаляне по болници и лаборатории, за да се види каква е действителната картина на моето здраве. Ами не беше много хубава.

Капките бяха едно от основните неща, които ме държаха далеч от алкохола. Честно казано не ми трябваше много време, за да свикна да не пия и сам, защото се нагледах на ужасни неща, особено в София, където бях да направя една консултация. Чудя се дали ако всеки, който има проблем с алкохола прекара поне един ден в гастроендокринологията ще си промени малко отношението. Аз, дето не съм кой знае колко корав пияница, спрях да пия, защото не искам да свърша като жив овъглен труп – така изглеждаше един болен от цироза, който видях. Беше станал буквално черен, направо страшна картинка.

Симеонов от София

 

Споделете тази история с ваши приятели, които имат проблем с алкохола, или с други, които нямат проблем с алкохола, но искат да помогнат!

Алковитал са капки против алкохолизъм и представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар