3 страшни заблуди за алкохола

Има много истини и заблуди за алкохола

Спиртните напитки не са лекарство при стрес
Спиртните напитки не са лекарство при стрес

Най-важните са, че алкохолът е зависимост, която трудно се лекува и няма безопасно пиене.

Заблуда 1

Ако смеся алкохол с кафе, няма да се напия

Не е вярно. Подобна комбинация е опасна. Възможно е кофеинът да предизвика временно изтрезняване и така да си помислите, че не сте пиян и няма проблем да продължите да пиете. Кафето може да се употребява само след като сте спрели да пиете и сте взели мерки за махмурлука.

Заблуда 2

Много „нося“ на алкохол“

Има хора, които си мислят, че не се напиват лесно и могат да поемат по-големи количества алкохол. Истината е, че не количеството е важно тук, а времето. Организмът преработва алкохола различно при всеки човек. Някои могат да се напият от 100 грама, други от литър. Това е така защото токсините не се преработват правилно след поемането на алкохол и те бързо започват да чувстват замайване.

Заблуда 3

Пих едно малко и след час мога да карам

Запомнете! Ако пиете – забравете за автомобила и затова, че може да карате. Истина е, че мъжкият организъм може за час да обработи поетия алкохол, но жените трябва да изчакат преди да седнат зад волана. Дори и ако се съгласим, че е така, никой не може да гарантира, че реакциите ви могат да бъдат нормални. Изчакайте, докато изтрезнеете или си викнете такси. Така няма да застрашите нито своя живот, нито живота на околните.

Вече може да намерите “АЛКОВИТАЛ” И В
АПТЕКИТЕ

гр. София
ул. Три уши № 5
тел. 02 989 28 03
Дрогерия “Жанин”

София
общ. Средец
ул Любен Каравелов 44
аптека ПЕНТОГРИН

София
ул. „Братя Миладинови“ № 29
дрогерия „Парамед”

Алковитал са капки против алкохолизъм и представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.

Споделете статията

Добавете коментар