Биреният алкохолизъм хит сред подрастващите

Медицинският термин „бирен алкохолизъм” се появи след разрастването на пивоварната индустрия. Голяма роля за това изигра телевизионната реклама. Може ли да се смята „бирения алкохолизъм” за някаква особена форма на обикновения алкохолизъм? По-лека, по-малко злокачествена форма, но по-силно въздействаща на човешката психика. Най-сериозни са пораженията от бирения алкохолизъм между подрастващото поколение.

Бирата е плебейски и робско питие, казвали древниге египетски жреци.

През последните години бирата не се вари, а е смесица от химически концентрати с добавка на спирт. На пръв поглед безвредната бира, особено „слабата” създава същите проблеми, както и концентрата. От една страна бира 4 градуса е 10 пъти по-слабо от водката, т.е 10 пъти по-малко токсично от водката.

Но нека не забравяме, че това твърдение е вярно само при поглъщане на еднакъв обем от дадената напитка. Ако на много от пиещите им стига половин чаша водка, за да поддържат известна доза опиянение, то при пиещише бира количеството е в пъти по-високо. Бирените алкохолици пият с литри. Колкото по-слабо е питието, толкова в  по-голямо количество се употребява.

Биреният алкохолизъм не е по-хубав, нито по-лош от обикновения. Става дума за едно и също заболяване и за зависимост към едно и също вещество – етиловия спирт.

Бирата вреди на човешките хормони

Бирата съдържа ред токсични вещества, в това число и соли на тежките метали, които предизвикват изменения в ендокринната система. В организма на мъжете при системно употребяване на бира се отделя вещество, подтискащо изработването на половия хормон – тостестерон.

Бирата съдържа фитоестрогени, аналог на женския полов хормон, което довежда до постеменна феминизация на мъжкото съсловие. Пиещите бира мъже започват да трупат мазнини по краката, корема и гърдите. Бирата отслабва интереса към другия пол. 15-20 години бирен стаж и импотенцията ви е гарантирана.

При жените, употребяващи бира нараства вероятноста от ракови заболявания, безплодие, а при кърмещите майки са възможни епилептични гърчове при детето. При жените гласът става по-груб е възможна появата на „бирени мустаци”.

Последствията зависят от сумарните дози изпита бира. При бирения алкохолизъм страдат и умират хора поради същите причини, както и при обикновения алкохолизъм. За бирен алкохолизъм говорим тогава, когато човек изпива минимум 2 бири ежедневно.

Опитайте да сметнете колко алкохол сте изпили през живота си?А после помислете дали си е струвало? Някои пушачи смятат колко цигари са изпушили през живота си и се хващат за главата. И така ако сметката ви покаже, че вече сте изпили една цистерна бира, дали не е време да пожалите своя организъм?

Един от сигурните начини да се избавите от тази зависимост са Капките против алкохолизъм. Този билков продукт е помогнал на много хора, може да помогне и на вас, стига да опитате.

Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация и поръчки: 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

 

Споделете статията

Добавете коментар