Психично здраве и злоупотребата с алкохол

Алкохолът засяга мозъка и предизвиква различни психични нежелани реакции

Противно на това, което много хора мислят, алкохолът не е стимулант – той наистина работи чрез притъпяване на мозъчната функция. Така че, докато малките количества алкохол може временно да подобрят настроението ви, то прекаляването с алкохола обикновено има обратен ефект.

Социологическо проучване на Фондацията за психично здраве проведено върху 1000 души установи, че осем от всеки десет, които пият твърдят, че това ги кара да се чувстват по-спокойни. Други чести причини за пиене включват чувства като „щастлив“, „по-уверен“, „по-малко тревожен“ или „по-малко депресиран.“

От всички тези констатации може да се очаква, че хората, които пият по много и редовно е по-вероятно да страдат от психическо заболяване.

Това е един от изводите, направен също от Фондацията за психично здраве като следствие от проучването за което стана дума по-горе, с подзаглавие „Установяване на връзката между алкохола и психично здраве“. От него става ясно, че алкохолът може да провокира депресия и засилване на съществуващите проблеми, свързани с психичното здраве.

Затова е най-добре изобщо да не посягате към чашката с намерението тя да се окаже лекарство или решение за даден проблем. По-скоро ще задълбочи вече съществуващото злополучие, отколкото да се окаже в полза. Ако по една или друга причина алкохолът е станал ваше постоянно „лекарство“, то това означава, че наистина трябва да вземете мерки. Подходящо решение в случая са капките против алкохолизъм, които са помогнали на много хора и продължават да помагат на онези, които искат да се измъкнат от коварната хватка на пиенето.

Капките против алкохолизъм представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76, 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com.

 

Споделете статията

Добавете коментар