Спря да ходи всяка вечер в кръчмата


Изпитано от: Екатерина Вълчева, 55 г, Бургас:
„Ползвахме капките като последен опит да спасим семейството на сина ми. Млад човек е, но не можа да се справи сам с алкохолната зависимост – за много кратко време, не повече от три години, алкохолът започна да да го променя – и физически и психически. Снахата отказа да му ги дава, не вярваше, че има смисъл, но ние с баща му го прибрахме при нас и по време на една от отпуските му започнахме да му ги даваме редовно. След две седмици резултатът беше неочаквано добър – синът ми спря да ходи всяка вечер в кварталната кръчма, успокои и психиката, сякаш мозъкът му се проясни, за да си признае грешките и да се върне отново при семейството си. Казва, че ако отново се почувства зависим, сам ще си приема от тези капки.”

Споделете статията

2 Responses to "Спря да ходи всяка вечер в кръчмата"

  1. Петя Христова · Edit

    На 29г. съм и имам следния проблем. Не бих казала, че съм алкохоличка, но имам генетична предразположеност – в рода имаме и отявлени алкохолици и големи пиячи.
    Спрях алкохола преди 4 години, но отново започнах да пия преди 6 месеца. Просто съм в тежък период, в който не виждам смисъл да спра с пиенето. Но не желая да се превръщам в битов алкохолик, в никакъв случай.
    Тези капки ще помогнат ли в подобна ситуация? Нямам воля, но трябва да спра на всяка цена.
    Очаквам вашия отговор.

  2. Ако става дума само за физическа зависимост капките със сигурност ще подтиснат алкохолния глад в организма. Ако обаче става дума за психическа завимост тогава ще трябва да се обърнете към психиатър.

Добавете коментар