Аз съм един от многото българи, които имат проблеми с алкохола

Повечето хора си мислят, че проблемът е със самия алкохол, но истината е, че алкохола създава много и различни проблеми, които са труднорешими

алкохоликОсвен това, според разпространеното клише онези, които имат проблем с алкохола са някакви тъпи, пропаднали типове. Ами не е така. Аз не съм тъп, нито съм пропаднал, но въпреки това знам,че имам проблем с алкохола. По-трудно ми беше да си го призная преди, отколкото сега. Осъзнах, че ако един проблем, освен нерешен, остане непризнат, то той винаги ще бъде проблем, че даже и още проблеми ще създаде. И един ден аз просто седнах на разговор с мой приятел, всъщност най-добрия ми приятел, и му казах: Пич, имам проблем с алкохола! Той ми каза знам, а аз му отговорих, че това по-скоро на себе си го казвам, за да не прозвучи все едно сам си говоря. И почнахме да търсим начин да се справя.

Ако бях сам нямаше да мога да започна дори. Тошко ми беше като наблюдател на изборите – пазеше ме да извърша някое нарушение. В началото започна да ме ръчка да спирам да пия, да пия, ама по-малко и така. И двамата стигнахме до извода, че няма да е зле да взема капките Алкофитал. Поръчах ги и започнах да ги пия. Хубавото беше, че нямах нужда да излизам, щом започнах с капките. Не знам защо така се получи. А аз като не излизам, не пия у дома. Около половин година се лашках между отказването, пиенето на някое и друго питие и абсолютното непиене на алкохол. Общо взето, радвам се, че го взех това решение и още повече се радвам, че започнах. Ще видим след време къде и как ще свърша, колкото и двуяко да звучи това.

Юлиян Антонов

 

Споделете тази история с ваши приятели, които имат проблем с алкохола, или с други, които нямат проблем с алкохола, но искат да помогнат!

Алковитал e препарат, който представлява етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар