Алкохолът засяга възрастните по различен начин

Ефектите на алкохола се променят с възрастта

Забавени реакции, проблеми със слуха и зрението и по-ниска толерантност към околните трябва да бъдат преписани като странични ефекти при употребата на спиртни напитки от възрастни хора. Освен това алкохолизма провокира и други неприятности като катастрофи, наранявани и ниска социална адаптация.

Алкохолът засяга възрастните по различен начин
Алкохолът засяга възрастните по различен начин

Освен това възрастните хора са склонни да вземат повече лекарства, отколкото по-младите хора. Смесването на алкохол с лекарство може да бъде много опасно, дори фатално. Алкохолът може да влоши ефективността на медикаментите и дори да влоши симптомите. Например, алкохолът може да увеличи кървенето, защото се явява един вид разредител на кръвта.

Алкохолът може да направи много заболявания, които са нормални при по-възрастните хора като високо кръвно налягане или колит в доста по-сериозни болести или направо да причини необратими вреди. Физическите промени, свързани със стареенето може да накарат възрастните хора да се чувстват „по-млади“, дори след като е пил само малки количества алкохол.Т ака че, дори ако няма никаква медицинска причина да избягвате употребата на алкохол, по-възрастните мъже и жени трябва да ограничат приема на спиртни напитки до едно питие на ден.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл

Споделете статията

Добавете коментар