Влиянието на алкохола върху нервната система

При изучаване на острите ефекти на алкохола върху мозъка, ние трябва да си припомним, че една от основните функции на мозъка е да инхибира по-ниските части на централната нервна система

нервна система

Ние се различаваме като човешки същества от животните, това е повече от ясно. Хората могат да мислят, говорят и да ходят изправени. Ние имаме избор, и сме със самостоятелно съзнание . С животните споделяме сетивата на зрение, слух и вкус, както и инстинктите за оцеляване и размножаване. С растенията, по същество, ние споделяме това, че сме живи. В различните фази на увеличаваща се интоксикация от алкохола можем да видим как един човек слиза надолу по тези етапи на съществуване – от нещо, което мисли до нещо, което просто съществува.

Дългосрочната злоупотреба с алкохол може да увреди нервните клетки и да причини загуба на паметта, слабост, проблеми с усета и трудностите при ходене. Най-често това се дължи на недостиг на витамин B.

След първата глътка алкохол се усеща чувство на еуфория, но скоро след това алкохолът ще започне да пречи на онова, което ни отличава от животинския свят. Например, мисленето става нарушено и по- асоциативно. По-трудно е да се придържаме към една мисъл. Изобщо няма да е проблем да карате, когато сте употребили алкохол, защото всякаква логика изчезва. Алкохолът може да ви направи прекалено самоуверени, което води до опасни ситуации на пътя. Вие ставате по-малко креативни и имат по-малък избор. С други думи, човешките качества започват да избледняват и на тяхно място се появяват инстинкти и страсти поеме. Започваме да се плъзгаме с едно ниво надолу, така както конят губи своя ездач.

Вече може да намерите “АЛКОВИТАЛ” И В АПТЕКИТЕ

гр. София
ул. Три уши № 5
тел. 02 989 28 03
Дрогерия “Жанин”

София
общ. Средец
ул Любен Каравелов 44
аптека ПЕНТОГРИН

София
ул. “Братя Миладинови” № 29
дрогерия „Парамед”

Гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Отец Паисий ” 92
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-100

гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Патриарх Евтимий ” 81
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-103

Гр. Свиленград
Адрес: ул.” Г.Кирков ” 1 б
Работно време: 24 часа
Телефон: 0379 / 7-19-91

гр. Гълъбово
Адрес: ул ” Тунджа ” 2
Работно време: 08.00-24.00 ч.
Телефон: 0418 / 62 100

гр. Сливен
Адрес: ул. “Мур” №2
Работно време: 24 часа
Телефон: 044 / 675-100

Алковитал са капки против алкохолизъм и представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар